2014.07.10.
11:41

Írta: Netti egészségkonyhája

Zabkorpás görög fasírt, bulgurral és házi tzatzikivel

foto_1404983917.JPG_640x480

Valahogy a mostani viharos időjárásban megcsaphatott a nyár szele, ugyanis meglehetősen görögös hangulatba kerültem. Alapból imádom a könnyű, mediterrán ízeket, így viszonylag gyakran főzök ilyen jellegű ételeket. Nem megterhelőek a gyomornak, tele vannak friss fűszerekkel és zöldségekkel, egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek!

A következő receptet dedikálnám minden húsimádónak, diétázónak és azoknak, akik már unják a szokványos jó magyar fasírtot! :)

Hozzávalók : (kb. 15 húgolyóhoz)

50 dkg darált hús (pulyka, sertés, marha, mindegy)

4 evőkanál zabkorpa / darált zabpehely

2 db kisebb tojás

fél fej apróra vágott lilahagyma

kb 4 evőkanál paradicsompüré

1 gerezd fokhagyma

Fűszerek: só, feketebors, friss petrezselyem, oregano, kevés curry, majoranna

kb 5 dkg feta / krémfehér sajt

Az elkészítés piszok egyszerű, gyakorlatilag a sajton kívül minden hozzávalót alaposan összegyúrunk, majd enyhén vizes kézzel golyókat formázunk belőle és a közepébe elrejtünk egy kisebb kocka sajtot. Ezt követően sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a húslabdákat és olaj nélkül (esetleg enyhén megkenhetjük olajjal vagy mehet rá egy kevés olajspray). Kb 15-20 percen belül aranybarnára sülnek!

A tzatziki személyes kedvencem, hűsít, frissít, és feldobja a legunalmasabb ételeket is! :) Nem kell hozzá más csak egy lereszelt kígyóuborka, 1 nagyobb doboz natúr joghurt, 2 közepes gerezd fokhagyma és 1 pici só. Összekeverjük, hűtőbe tesszük, majd jóízűen elfogyasztjuk! :)

A bulgurt korábbi posztban már bemutattam, fenomenális köret, főzés nélkül is elkészíthető - elég csupán egy kis tálba tenni, forró vízzel felönteni és letakarva, 20 perc alatt megpuhul! Megbolondíthatjuk egy kis metélőhagymával, zöldfűszerekkel, borssal, biovegetával, gyakorlatilag bármivel!

Szólj hozzá!

Címkék: görög bulgur egészséges darált hús fasírt tzatziki zabkorpa diétás

A bejegyzés trackback címe:

https://nettiegeszsegkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr226496355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása