2014.02.19.
12:52

Írta: Netti egészségkonyhája

Kölesfasírt - az igazi éhségűző, vendégváró falatka

image_1392806401.jpg_600x600

Be kell valljam, rettentően unom már a szimpla húsos fasírt ízét és sajnos a refluxban szenvedők napjait is megkeseríti a sokak által kedvelt és ismert húsgolyó. Hiszen az intenzív hagymás íz, valamint a fűszerkavalkád mind-mind irritálják a gyomrot :(

Ezen (no meg drága barátnőm és leendő férjének látogatásán) felbuzdúlva úgy döntöttem, valami igazán egészséges, ugyanakkor ízletes vendégváró falattal lepem meg magunkat! Pont jól jött egy ajándékba szánt szakácskönyv, amit átlapozva egyből ez a recept ragadta meg a tekintetemet (Remélem a könyv új tulajdonosa is talál benne kiváló recepteket ;) )

Nem mondom, hogy gyorsan elkészül, de megéri a fáradozást és a türelmet! ;)

Íme tehát a hozzávalók és a recept (kb 15 kisebb golyó lesz belőle):

* fél póréhagyma

* 1 sárgarépa

* 2 gerezd fokhagyma

* 2 evőkanál vaj

* 2,5 dl zöldségleves (én bio vegetát kevertem el forró vízben)

* 125 g (1 főzőtasaknyi) köles

* fűszerek ( só, bors, majoranna, metélőhagyma, pici kurkuma)

* 2 kisebb tojás

* kb 4 evőkanál zabkorpa (a sűrítéshez, hogy formázható legyen a massza)

A megpucolt hagymát és répát apróra vágjuk és vajon megpároljuk, pár perc múlva hozzáadjuk az aprított fokhagymát és együtt puhára pároljuk a zöldségeket. Ezt követően hozzáadjuk a kölest, jól átforgatjuk a vajas hagymával és répával, majd hozzáöntjük a levest. Kb 10 percig pároljuk, majd a tűzről levéve 20 percig állni és hűlni hagyjuk a zöldséges kölest. Amint kihűlt és megpuhult a köles, hozzákeverjük a tojásokat és zabkorpával sűrítjük, hogy formázható legyen. Vizes kézzel kis golyókat/ pogácsákat formálunk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Szólj hozzá!

Címkék: fasírt zabkorpa kölesfasírt Köles húsmentes fasírt

A bejegyzés trackback címe:

https://nettiegeszsegkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr75822200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása