2014.06.30.
10:26

Írta: Netti egészségkonyhája

Vadriz(s)ottó csirkével és zöldségekkel

image_1400827955.jpg_600x600

A minap egy érdekes "újdonsággal" dobtam fel a az egészséges köretek listáját, ugyanis a szüleim ráleltek egy főzőműsorban a fehérjében, aminosavban és rostokban gazdag, de zsírszegény köretre. Ez nem más, mint a vadrizs, mely valójában nem is egy rizsfajta, hanem egy fűféle termése. Mivel rendkívül intenzív az íze, így általában más rizsfélékkel, gabonákkal szokás összekeverni. Mint a valódi rizs, a vadrizs sem tartalmaz glutént, viszont megtalálható benne a kálium és a foszfor.

Az új információn felbuzdulva az ősök segítségére siettem és összedobtam egy igazán finom, tápláló, ugyanakkor egészséges egytálételt, hát így született meg a vadriz(s)ottó.

Hozzávalók (kb 4 adaghoz):

50 dkg csirkemell (felkockázva)

2 csomag Riceland vadrizs+hosszúszemű rizs

1 közepes cukkini

1 kisebb kaliforniai paprika

25 dkg párolt zöldség

fokhagyma

póré-/ csemegehagyma

fűszerek tetszés szerint (grillfűszer, rozmaring, petrezselyem, bazsalikom, oregano, só, bors)

 

Elkészítés

Leírás szerint kifőzöm a rizst, majd félreteszem, amíg elkeszül a hús és a zöldségek. Kissé előpárolom a mirelit zöldséget, csak annyira, hogy ropogós legyen (és lehetőleg ne a jég miatt :P).  Kevés olivaolajon elkezdem pirítani a csirkemellett, hozzáadom a hagymákat és a fűszereket, majd amikor félig megpuhult hozzákeverem a cukkinit, a kaliforniai paprikát, és a félkész zöldségkeveréket. Kb 10 percig együtt párolom a húst a zöldségekkel, majd miután megpuhult, összekeverem a rizzsel. 

Jó étvágyat hozzá! :)

Szólj hozzá!

Címkék: csirkemell Cukkini Rizs Rizottó Vadrizs Mirelit zöldség Kaliforniai paprika

A bejegyzés trackback címe:

https://nettiegeszsegkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr386179049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása