2013.12.23.
20:24

Írta: Netti egészségkonyhája

Almás-fahéjas zabfalat

karacsonyi_zabfalat_1387825910.jpeg_600x600

Karácsonyi receptekből és zabpehelyből sosem elég! :) Ma már készült sajtos zabtallér, tehát úgy illik, hogy ennek elkészüljön az édes változata is... jelen esetben az almás-fahéjas zabfalat!

Mindenkire egyénre szabva teheti bele a számára megfelelő "cukorpótlót". Én ezúttal a Dia-Wellness "Negyedannyi-ugyanannyit" termékét használtam. Amiből - mint a neve is mutatja - negyedannyi is elég, mint az eredeti receptben szereplő mennyiség.

Hozzávalók:

  • 10 dkg teljeskiőrlésű liszt
  • 25 dkg zabpehely
  • 10 dkg vaj
  • 1 közepes alma lereszelve
  • 1,5 dkg xilit // vagy egy evőkanál DW negyedannyi-ugyanannyi.
  • kókuszreszelék (opcionális)
  • Kb. 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 dl sovány tej
  • 2 db tojás
  • Ízlés szerint fahéj, szegfűszeg // durván 1 evőkanálnyi mézessüti fűszerkeverék.

A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk az almát, a tojást és a tejet. Külön összekeverjük a lisztet, a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a "cukrot", a szódabikarbónát és a karácsonyi fűszereket. Ezután alaposan összegyúrjuk a két masszát. 200 fokos sütőbe és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kézzel formázott tallérokat, majd kb 15-20 perc alatt készre, pirosra sütjük.

A receptből kb 30 db kókusz tallér lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: zabkeksz almás-fahéjas zabtallér zabfalat almás zabfalat

A bejegyzés trackback címe:

https://nettiegeszsegkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr455706506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása