Amikor egy mondhatni nem túl kellemes nap után hazaérve, a macskámon túl a VB és a szurkolók zaja fogad...na az igencsak megalapozza a kedvet egy kis sütésre. Szerencsére a mostani finomság is egészséges, tele van boldogsághormonnal és gyorsan el is készül, így még edzeni is maradt időm. :)
Az egész hercehurca durván 30 percet vett igénybe, sütéssel együtt.
Hozzávalók (kb. 8 darabhoz)
2 db banán
4 evőkanál zabpehely (de igazából annyi, amennyit a banán felvesz)
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál nyírfacukor
tetejére bogyós gyümölcsök
Az elkészítés is legalább olyan egyszerű, mint a hozzávalók! Villával összetörjük a banánokat, hozzákeverjük a többi hozzávalót, majd kis korongokat halmozunk a sütőpapírral bélelt tepsibe. Ezután díszítésként a halmok tetejére tesszük a gyümölcsöket, majd 10-15 perc alatt készre sütjük.
A banán és a zabpehely szénhidráttartalma miatt ajánlatos inkább tízóraira fogyasztani. :)