2013.12.31.
10:57

Írta: Netti egészségkonyhája

Szilveszteri lencsesaláta

lencsesali_1388483852.jpg_600x600

Ehhez nagyon sok kommentet nem fűznék, hiszen Szilveszterkor a lencseevés szinte "kötelező", már ha az ember gazdag szeretne lenni a következő évben. A lencseszemek ugyanis Magyarországon a hiedelem szerint a pénzt jelképezik. Ezért a lencse leves , főzelék vagy saláta formájában nem hiányozhat a szilveszteri menüből.

 
 
Hozzávalók:
500 g  zöld lencse,
3-4 pár virsli
2 sárgarépa,
1 közepes lila- vagy póréhagyma, (én fele-fele arányban tettem bele mindkettőt)
2-3 cikk fokhagyma felaprítva,
petrezselyemlevél összevágva,
Öntethez: 2 kisebb citrom leve, méz, snidling, só, bors, olívaolaj
 
Elkészítés:
A hideg vízben leöblített lencsét  (előtte érdemes legalább 1 órára beáztatni, de tanácsos inkább egy estén át ázni hagyni) szórjuk kb 2 liter forrásban lévő vízbe, adjunk hozzá kevés hagymát, fokhagymát és babérlevele, majd lefedve főzzük  20-25 percig. A  sót és a felkarikázott virslit a főzési idő vége felé adjuk hozzá. Ha elkészült, szűrjük le.
Tisztítsuk meg a hagymát, fokhagymát és a sárgarépát. A sárgarépát és a hagymát vágjuk apró kockára. Olívaolajon megpároljuk, 5-6 perc, amíg megpuhul. Ha a lencse és a zöldségek kihűltek, összekeverjük.
A citromléből, mézből és olívaolajból öntetet készítünk (1 adag citromlé / 2 adag olívaolaj, méz ízlés szerint) és a lencséhez adjuk, jól megkeverjük. Tetejét megszórjuk frissen aprított petrezselyemzölddel és snidlinggel, esetleg mentalevéllel, sózzuk, borsozzuk. Hidegen tálaljuk.
 
BÚÉK minden kedves blogolvasónak! :)

Szólj hozzá!

Címkék: saláta lencse szilveszter

A bejegyzés trackback címe:

https://nettiegeszsegkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr635718603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása