Ehhez nagyon sok kommentet nem fűznék, hiszen Szilveszterkor a lencseevés szinte "kötelező", már ha az ember gazdag szeretne lenni a következő évben. A lencseszemek ugyanis Magyarországon a hiedelem szerint a pénzt jelképezik. Ezért a lencse leves , főzelék vagy saláta formájában nem hiányozhat a szilveszteri menüből.
2013.12.31.
10:57
Írta: Netti egészségkonyhája
Szilveszteri lencsesaláta
Hozzávalók:
500 g zöld lencse,
3-4 pár virsli
2 sárgarépa,
1 közepes lila- vagy póréhagyma, (én fele-fele arányban tettem bele mindkettőt)
2-3 cikk fokhagyma felaprítva,
petrezselyemlevél összevágva,
Öntethez: 2 kisebb citrom leve, méz, snidling, só, bors, olívaolaj
Elkészítés:
A hideg vízben leöblített lencsét (előtte érdemes legalább 1 órára beáztatni, de tanácsos inkább egy estén át ázni hagyni) szórjuk kb 2 liter forrásban lévő vízbe, adjunk hozzá kevés hagymát, fokhagymát és babérlevele, majd lefedve főzzük 20-25 percig. A sót és a felkarikázott virslit a főzési idő vége felé adjuk hozzá. Ha elkészült, szűrjük le.
Tisztítsuk meg a hagymát, fokhagymát és a sárgarépát. A sárgarépát és a hagymát vágjuk apró kockára. Olívaolajon megpároljuk, 5-6 perc, amíg megpuhul. Ha a lencse és a zöldségek kihűltek, összekeverjük.
A citromléből, mézből és olívaolajból öntetet készítünk (1 adag citromlé / 2 adag olívaolaj, méz ízlés szerint) és a lencséhez adjuk, jól megkeverjük. Tetejét megszórjuk frissen aprított petrezselyemzölddel és snidlinggel, esetleg mentalevéllel, sózzuk, borsozzuk. Hidegen tálaljuk.
BÚÉK minden kedves blogolvasónak! :)
Szólj hozzá!
Címkék: saláta lencse szilveszter
A bejegyzés trackback címe:
https://nettiegeszsegkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr695718603
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.