2014.01.27.
20:59

Írta: Netti egészségkonyhája

Pikáns csirkés-zöldséges kuszkusz

csirkes-zoldseges_kuszkusz_1390852040.jpg_720x960

A kuszkusz mánia néhány hónapja gyűrűzött be az életünkbe. Gyakorlatilag az első alkalomtól kezdve imádjuk, így nem is nagyon módosítottam a recepten. A legfinnyásabb emberek próbáját is kiállta, tehát megér egy próbát minden otthonban! ;-) Kiváló alapanyaga a sós és édes ételeknek egyaránt!

Ahogy a nevének megfogalmazása is sugallja, csupa egészség!!! Hiszen durumbúza darából készül, azaz lassú felszívódású szénhidráttartalma miatt, tökéletes alapanyag azoknak, akik figyelnek az egészségükre és az alakjukra.

Nem is húzom tovább az időt, jöjjön a recept!

RECEPT:

40dkg csirkemell (kockára vágva)

1 közepes cukkini

1 kaliforniai paprika

2 sárgarépa

2 paradicsom

póréhagyma

500g kuszkusz

1 kisebb darab gyömbér

5dl húsleves

fűszerek: só, bors, curry, fokhagyma

 

A kuszkuszt egy nagyobb edénybe tesszük, amit felöntünk forró levessel (lehetőleg kerüljük a leveskockát, inkább használjunk bio vegetát, vagy normál zöldséglevest). Fontos, hogy jól ellepje a kuszkuszt, ugyanis így puhul majd meg rendesen, kb. 15 percig lefedve állni hagyjuk. Eközben a csirkemellet wokban vagy serpenyőben kevés olívaolajon pirítani kezdjük, majd megszórjuk ízlés szerint curryvel, sóval és borssal. Amikor már majdnem teljesen megpuhult a hús, hozzáadjuk a vékony karikára vágott sárgarépát, valamint az aprított paprikát, és cukkinit. Csak a végén adjuk hozzá a póréhagymát, hogy jó ropogós maradjon. Amint elkészül a zöldséges csirkénk, beleforgatjuk az időközben megpuhult kuszkuszba és hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomkockákat és nyers gyömbérdarabokat. Miután mindent összekevertünk, kis pihentetés után hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.

Fenséges összhangban van az enyhén currys csirkehús a gyömbéres zöldségekkel! 

Szólj hozzá!

Címkék: zöldség póréhagyma curry gyömbér kuszkusz durumbúza

A bejegyzés trackback címe:

https://nettiegeszsegkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr825785615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása