2014.02.19.
15:10

Írta: Netti egészségkonyhája

Tejszínes spenót teljeskiőrlésű tésztával

image_1392815798.jpg_600x600

Hirtelen ötlettől vezérelve, kedves párom távollétében spenótfőzésre adtam a fejem! Kihasználtam az alkalmat, hogy végre olyat főzhetek, amit én ugyan szeretek, de ő a furazöldsèg-fóbiája (erről már írtam korábban) miatt meg nem enne :)). A sors fintora, hogy felajánlottam az ebédből egy kis kóstolót a drága szomszédomnak, akiről kiderült, hogy spenótfóbiában szenved ... Ezzel mit sem törődve, állt az ajánlat, megvendégeltem a zöld finomsággal! :)) És láss csodát, megette (legalábbis ezt mondta) és ízlett is neki (remélem, hogy tényleg így volt :D).

Érdemes tehát megpróbálkozni vele, nagyon gyorsan elkészül, telis tele van jótékony hatású vitaminokkal (A-K-C-B6-E), vassal, magnéziummal és kálciummal! Nem hiába kapott tehét szupererőre Popeye és lett milliók kedvenc zöldsége . Kivéve talán a selejtes menzás spenóton nevelkedett gyerekeket, akikkel egy életre megutáltatták a parajt, pedig egy kis odafigyeléssel tényleg fenomenális ételeket készíthetünk!!!

Mindenki másképp csinálja, én pedig ezen recept alapján: 

Kb fél felkarikázott póréhagymát megpárolunk kb 2 evőkanálnyi vajon, majd belenyomunk 3 gerezd fokhagymát (lehet többet is, a bátrabbak egy kevés chilivel is megbolondíthatják ;) ), majd rádobunk kb 25dkg  mirelit leveles spenótot, amit előzetesen hideg vízben átmostunk. Nem baj, ha fagyos marad a spenót, majd szépen kiolvad a serpenyőben a hő hatására és így plusz vizet sem kell majd hozzáadnunk. Kb 5-10 percig pároljuk, majd megszórjuk némi sóval és fehérborssal. Ezt követően felöntjük kb 2,5-3 dl főzőtejszínnel, összeforraljuk és sűrűsödésig főzzük. (Esetleg rásegíthetünk egy kis zabkorpával vagy liszttel, ha sűrűbb szósztvszeretnènk)

Teljeskiőrlésű penne, farfalle vagy fussilli tésztával és reszelt parmezánnal (vagy más sajttal) tálaljuk ;)

Szólj hozzá!

Címkék: fokhagyma parmezán póréhagyma paraj reszelt sajt főzőtejszín Spenót teljeskiőrlésű tészta mirelit spenót

A bejegyzés trackback címe:

https://nettiegeszsegkonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr265822432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása