Részben egy kollegina receptje, részben pedig a hűtőben fellelhető kis mennyiségű tej ihlette ezt a szuperegészséges, diétázók számára is fogyasztható finomságot.
Első ránézésre azt gondoltam,hogy ebből biztos nem lesz normális palacsinta...tuti letapad, szétszakad, vastag lesz, stb. DE NEM! :-) Tökéletes, leheletvékony, könnyen kezelhető tészta lett belőle.
Hozzávalók:
3 db tojás
4 dl tej
1 dl szóda
7 evőkanál zabkorpa
1,5 evőkanál teljeskiőrlésű liszt
1 kiskanálnyi nyírfacukor
1 csipet só
kókuszzsír a sütéshez
A tojásokat habosra kevertem, majd kis adagokban hozzáadagoltam a zabkorpát, a lisztet, a sót és a cukrot, majd az egészhez hozzáöntöttem a tejet és a szódát is. A masszát fél órán át pihentettem, majd mint a szokványos palacsintát - egy kis egészséges csavarral, kókuszzsíron - sütöttem ki.
Megtölthetjük gyümölccsel, cukormentes kakaóporral, fahéjjal, pudinggal - és még sorolhatnám - minden formában isteni!!! :)