December egyben a karácsonyi vásárok időszaka is, mely nem múlhat el forralt bor, sült gesztenye és kenyérlángos (töki pompos, langalló) nélkül. Szerintem kevés olyan ember létezik, aki ne szeretné ezt a kalóriadús finomságot. Bár sajnos egyre többször futunk bele a "jó-jó, de nem az igazi" felkiáltásokba a kenyérlángosos standnál. Mit tehetünk ez ellen? Piszok egyszerű, csináljuk meg otthon a családnak / magunknak úgy, ahogy mi szeretjük, és természetesen - amennyire lehet - egészségesen! :)
Hozzávalók (kb 6szelethez)
25dkg túró
10dkg DiaWellness -50%os liszt vagy Zéró 6 liszt teljes kiőrlésű liszttel keverve
1kiskanál só
2 kiskanál por élesztő
1dl meleg tej
A túró kivételével mindent egy tálba tettem, félig összedolgoztam, majd hozzáadtam a túrót és jó alaposan a tésztába dolgoztam.
1órán át pihentettem a tésztát. Majd kinyújtottam, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem 10percig elősütöttem 180 fokon. Ezután kivettem, megkentem fokhagymás tejföllel, megpakoltam szalámival / húsos császárszalonnával / baromfi sonkával / párizsival, póréhagymával, reszelt light sajttal és még 20percig sütöttem 200 fokon